Η Citibank κλείνει καταστήματα στα ΗΑΕ – Financial Report
Η CitiBank ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της εκτός από ένα την Πέμπτη, μετά από απειλές του Ιράν ότι θα στοχοποιήσει οικονομικά και τραπεζικά ιδρύματα στην περιοχή. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με την τράπεζα, «λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης στη χώρα», χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για λόγους ασφαλείας.
Οι εξελίξεις έρχονται μετά από προειδοποιήσεις ιρανικών στρατιωτικών αξιωματούχων ότι τράπεζες και οικονομικά κέντρα που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους. Οι απειλές αυτές έγιναν μετά από επίθεση σε ιρανική τράπεζα στην Τεχεράνη, γεγονός που οδήγησε την Τεχεράνη να δηλώσει ότι θα απαντήσει πλήττοντας οικονομικές υποδομές στην περιοχή.
Ως προληπτικό μέτρο, αρκετοί διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν ζητήσει από το προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Η Citi, για παράδειγμα, έχει ήδη απομακρύνει προσωπικό από ορισμένα γραφεία της στη Μέση Ανατολή και έχει υιοθετήσει μοντέλο πλήρους τηλεργασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Παρόμοια μέτρα έχουν λάβει και άλλες μεγάλες τράπεζες, όπως η Standard Chartered, ενώ η HSBC έχει κλείσει προσωρινά τα καταστήματά της στο Κατάρ.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




