Η Ρωσία απαιτεί όχι μόνο την παράδοση του Donbass αλλά και της Novorossiya που φθάνει έως την Οδησσό

Το ρωσικό υπόμνημα περιέχει τρία μέρη με δύο επιλογές όρων κατάπαυσης του πυρός και 31 διατάξεις
H Ρωσία κατέθεσε στην Ουκρανία, Μνημόνιο Ειρήνης απαιτώντας όχι μόνο το Donbass αλλά και τα ιστορικά εδάφη της Novorossiya που φθάνει έως την Οδησσό.
Α)Η πρώτη επιλογή απαιτεί την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk καθώς και από τις περιοχές Zaporizhia και Kherson.
Η πρόταση αυτή έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τον Πρόεδρο Putin το Καλοκαίρι του 2024 αλλά η Ουκρανία την απέρριψε.
Β)Η δεύτερη επιλογή, που περιγράφεται ως μια ολοκληρωμένη πρόταση, περιλαμβάνει απαγορεύσεις στην αναδιάταξη στρατευμάτων, διακοπή της κινητοποίησης και της ξένης στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, έναρξη αποστράτευσης και εξάλειψη της στρατιωτικής παρουσίας τρίτων χωρών.
Το ρωσικό υπόμνημα περιέχει τρία μέρη με δύο επιλογές όρων κατάπαυσης του πυρός και 31 διατάξεις, όπως:
1)Πλήρης αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από το ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων του Donbass και της Novorossiya, εντός 30 ημερών από την κατάπαυση του πυρός.
2)Διεθνής αναγνώριση της Κριμαίας, του Donbass και της Novorossiya ως τμήματος της Ρωσίας
Ως Novorossiya νοούνται Donetsk και Luhansk καθώς και οι περιοχές Zaporizhia και Kherson στα νότια μαζί με Nikolayevm και Οδησσός.
3)Η ουδετερότητα της Ουκρανίας
4)Διεξαγωγή εκλογών στην Ουκρανία, ακολουθούμενη από την υπογραφή συνθήκης ειρήνης.
5)Το Κίεβο πρέπει να ανακοινώσει την ημερομηνία των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών εντός 100 ημερών από την άρση του στρατιωτικού νόμου.
6)Απαγόρευση της αναδιάταξης του Ουκρανικού στρατού, εκτός από τις κινήσεις για την απόσυρση δυνάμεων σε συμφωνημένες αποστάσεις.
7)Απαγόρευση της τοποθέτησης ή ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία
8)Πλήρης διακοπή των προμηθειών όπλων από τη Δύση και της ανταλλαγής πληροφοριών με την Ουκρανία.
9)Η συνθήκη ειρήνης πρέπει να εγκριθεί από νομικά δεσμευτικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
10)Η Ουκρανία πρέπει να χορηγήσει αμνηστία στους «πολιτικούς κρατούμενους» και να απελευθερώσει κρατούμενους στρατιωτικούς και πολίτες.
11)Πλήρης προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ρωσόφωνων πολιτών
12)Αμοιβαία παραίτηση από αξιώσεις σχετικά με ζημίες από τη σύγκρουση.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.