Θεοδωρικάκος: Τους επόμενους μήνες τα νέα καθεστώτα του αναπτυξιακού για ΜμΕ

Θεοδωρικάκος: Παρατείνεται η απαγόρευση προωθητικών ενεργειών σε ανατιμήσεις


Τους επόμενους μήνες αναμένεται η έναρξη νέων καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου, που απευθύνονται, κυρίως, στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του, χθες το βράδυ (10/10), στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων δράσης και προσφοράς του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα καθεστώτα της εξωστρέφειας και των νέων τεχνολογιών και στην σημασία τους για την αναπτυξιακή πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υπουργός, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας. Όπως σημείωσε, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με τα επιμελητήρια και αναμένεται η νομοθέτηση να προχωρήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Επεσήμανε πως το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στη θεσμοθέτηση της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς, που θα ενοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ελέγχου σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό φορέα και ζήτησε τη στήριξη της επιμελητηριακής κοινότητας και των πολιτικών κομμάτων για τη νέα ανεξάρτητη αρχή, καθώς, όπως σημείωσε, πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που θα φέρει υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα επιχειρήσεις και προστασία στον καταναλωτή.

Στη συνέχει αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τέλος, αναφερόμενος στο μέτωπο της διαφάνειας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι έχουν ήδη ανακτηθεί 80 εκατ. ευρώ από παλαιούς επενδυτικούς νόμους και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για την επιστροφή των χρημάτων από επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση χωρίς να υλοποιήσουν τις επενδύσεις που είχαν δεσμευθεί.

Στα εκατό χρόνια προσφοράς του επιμελητηρίου στη βιοτεχνία και την επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Κωνσταντίνος Δαμίγος και τόνισε ότι «η σημερινή διοίκηση έχει την τιμή να κλείνει έναν αιώνα πορείας και να ανοίγει τον επόμενο με το ίδιο πάθος, τις ίδιες αξίες και νέες προοπτικές».

Με ενεργό μητρώο άνω των 35.000 επιχειρήσεων από περίπου 800 επαγγέλματα, το ΒΕΑ, όπως τόνισε, παραμένει η ζωντανή φωνή των ανθρώπων της παραγωγής, των τεχνιτών, των δημιουργών και των επαγγελματιών που στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι το επιμελητήριο παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προωθώντας δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την επαγγελματική κατάρτιση.

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων