Κάθοδος αγροτών στην Αθήνα: Συλλαλητήριο και διανυκτέρευση στο Σύνταγμα

Κάθοδος αγροτών στην Αθήνα: Συλλαλητήριο και διανυκτέρευση στο Σύνταγμα



Μετά από 55 ημέρες κινητοποιήσεων στα μπλόκα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με πανελλαδικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα, επιδιώκοντας να στείλουν ένα ακόμη σαφές μήνυμα πίεσης προς την κυβέρνηση για άμεσες λύσεις και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Αγροτικό μπλόκο στο Σύνταγμα: Τα τρακτέρ στους δρόμους της Αθήνας

Η ανησυχία για το μέλλον της κτηνοτροφίας και της αγροτικής παραγωγής παραμένει έντονη και διάχυτη στον κλάδο, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για προβλήματα επιβίωσης.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 16:00 στο Σύνταγμα. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, προβλέπεται συγκέντρωση στις 12:30 στα διόδια Αφιδνών των τρακτέρ που θα κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Το αρχικό σχέδιο προβλέπει πορεία κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού έως τη Λένορμαν και ανασύνταξη στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου οι αγρότες θα κινηθούν μαζικά προς το Σύνταγμα. Παράλληλα, δεκάδες πούλμαν από την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και συμμετοχές από νησιωτικές περιοχές, όπως η Κρήτη, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα.

Η Τροχαία έχει ενημερωθεί για τις μετακινήσεις και θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αγρότες αναμένεται να διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας τις διεκδικήσεις τους με πανό, συνθήματα και τραγούδια, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η επιστροφή τους στις περιοχές τους.

Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα: Η ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να πλαισιώσει το συλλαλητήριο της Παρασκευής

Έκκληση για στήριξη από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), στο κάλεσμά της, απευθύνει έκκληση προς τους Αθηναίους – εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους – να σταθούν στο πλευρό των αγροτών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που, όπως αναφέρει, επέδειξε η κοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Η στήριξή σας μάς βοήθησε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις της κυβέρνησης, συκοφαντίες, χρήση χημικών, συλλήψεις και προσπάθειες κοινωνικού αυτοματισμού. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο την επιβίωσή μας, αλλά και την πρόσβαση κάθε ελληνικής οικογένειας σε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Παλεύουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την ύπαιθρο, τα χωράφια και τα ζώα μας, να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας – και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε», τονίζει η Επιτροπή.

 Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Λόγω της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα η Τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στις εισόδους της πόλης, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας, καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών κατά την είσοδο των τρακτέρ. Προβλήματα θα σημειωθούν επίσης στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Λεωφόρος Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Τι θα γίνει με το Μετρό

Το Μετρό αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, εκτός εάν υπάρξει νεότερη εντολή για τροποποίηση δρομολογίων ή κλείσιμο σταθμών, ενώ καθυστερήσεις αναμένονται σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Η Τροχαία προειδοποιεί για σημαντικές επιβαρύνσεις και καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση στο κέντρο της πόλης, ακολουθώντας τις οδηγίες των τροχονόμων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων