Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Financial Report

financialreport.gr


Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στο τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Ιράν, στις απειλές της Τεχεράνης και στην συνέχιση του πολέμου και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,12% στις 23.133 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρεί 0,11% στις 10.429 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ανεβαίνει 0,42% στις 7.994 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 0,23% στις 45.718 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά 0,27% στις 17.602 μονάδες.

Οι αγορές εστιάζουν στην επικείμενη προθεσμία προς το Ιράν που λήγει απόψε για την επίτευξη συμφωνίας και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, διαφορετικά η Τεχεράνη θα αντιμετωπίσει επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές και γέφυρες.

Το Ιράν έχει απορρίψει την πρόταση εκεχειρίας των ΗΠΑ, επιμένοντας σε τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή και άρση των κυρώσεων, μεταξύ άλλων απαιτήσεων.

Ξεπέρασαν τα 115 δολάρια το βαρέλι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφοντας άνοδο 2,2%, φτάνοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τον Ιούνιο του 2022.

Το μπρεντ με άνοδο 1,8%, βρίσκεται στα $111.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων