Ο Trump λάβρος κατά του… κυβερνήτη Carney – Η Κίνα θα φάει ζωντανό τον Καναδά, αυτό δεν το επιτρέπω…
Ο Donald Trump υποστήριξε στη σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι η Κίνα θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον Καναδά για να αποφύγει τους αμερικανικούς δασμούς
«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος είναι να καταλάβει η Κίνα τον Καναδά. Αυτό ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί, ούτε καν να πλησιάσει να συμβεί! ς ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump σε μήνυμά του στο Truth Social.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι θα επιβάλει τελωνειακούς δασμούς 100% σε όλες τις εισαγωγές από τον Καναδά, αν η βορειοαμερικανική αυτή χώρα συνάψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
«Αν ο Κυβερνήτης Carney πιστεύει ότι θα κάνει τον Καναδά ‘Λιμάνι – Αποθήκη’ για να στέλνει η Κίνα αγαθά και προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει μεγάλο λάθος», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
Η Κίνα θα φάει ζωντανό τον Καναδά
«Η Κίνα θα φάει ζωντανό τον Καναδά, θα τον καταβροχθίσει εντελώς, περιλαμβανομένης της καταστροφής των επιχειρήσεών τους, του κοινωνικού ιστού τους και του γενικού τρόπου ζωής τους. Αν ο Καναδάς κάνει συμφωνία με την Κίνα, θα πληγεί αμέσως με επιβολή Δασμού 100% σε όλα τα καναδικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται στις ΗΠΑ».
Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Carney αποκάλεσε την ασιατική υπερδύναμη «αξιόπιστο και προβλέψιμο εταίρο» και στο Davos ενθάρρυνε τους ευρωπαίους ηγέτες να επιδιώξουν επενδύσεις από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ο Donald Trump υποστήριξε στη σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι η Κίνα θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον Καναδά για να αποφύγει τους αμερικανικούς δασμούς.
Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το βόρειο γείτονά της έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Προχθές, Πέμπτη 22/1, ο Trump απέσυρε την πρόσκληση προς τον Καναδά για να ενταχθεί στην πρωτοβουλία του με την ονομασία Συμβούλιο Ειρήνης. Το έκανε μετά την ομιλία του Mark Carneyστο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos, όπου αποδοκίμασε ανοιχτά τη χρήση από ισχυρές χώρες της οικονομικής ολοκλήρωσης ως όπλου και των δασμών ως μοχλού πίεσης.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




