Ο Τραμπ όρισε επίσημα τον Κέβιν Γουόρς ως πρόεδρο της Fed – Αντικαθιστά τον Τζερόμ Πάουελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όρισε επίσημα την Τετάρτη τον Κέβιν Γουόρς ως τον επόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όπως μεταδίδει το CNBC.
Ο Γουόρς, εάν επικυρωθεί από τη Γερουσία, θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για τετραετή θητεία.
Η υποψηφιότητα Γουόρς από τον Τραμπ διαβιβάστηκε στη Γερουσία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.
Αυτή η ανακοίνωση ήρθε περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε δημόσια για πρώτη φορά ότι ήθελε τον Γουόρς ως πρόεδρο της Fed .
Ο γερουσιαστής Τομ Τίλις, Ρεπουμπλικάνος από τη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι θα εμποδίσει την υποβολή του διορισμού του Γουόρς στη Γερουσία μέχρι να αποσυρθεί η ομοσπονδιακή ποινική έρευνα του Πάουελ από το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.
Η στάση της Τίλις θα μπορούσε να εμποδίσει την εξέταση της υποψηφιότητας από την ολομέλεια της Γερουσίας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




