ΟΕΕ/ΤΑΚ – ΣΛΦΕΕ Λασιθίου: Κοινή δράση για την ενίσχυση των λογιστών στην τοπική κοινωνία και την προάσπιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Κ. Κόλλιας: «Γενναία διανομή μερίσματος, με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα μέτρα Μητσοτάκη»



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 105 – 71306 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
ΤΗΛ. 2810223997 – 2810224595
www.oeetak.gr 
e-mail: [email protected]

Ηράκλειο, 13/10/2025
Προς
ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενίσχυση της συνεργασίας ΟΕΕ ΤΑΚ και ΣΛΦΕΕ Ν. Λασιθίου για την τοπική κοινωνία, τη συνεχή επιμόρφωση και την προάσπιση των συμφερόντων των λογιστών – φοροτεχνικών

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΟΕΕ/ΤΑΚ) και ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λασιθίου (ΣΛΦΕΕΝΛ) μετά από κοινή σύσκεψη την 10/10/2025, στην Ιεράπετρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασιών και κοινών δράσεων, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των οικονομολόγων και φοροτεχνικών στην τοπική κοινωνία, την προάσπιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, καθώς και την ανάδειξη της χρησιμότητας του επαγγέλματος για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Η συνεργασία αυτή εστιάζει:

– Στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων για τα μέλη των δύο φορέων.

– Στην παροχή τεκμηριωμένων παρεμβάσεων προς την Πολιτεία και τους θεσμούς για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, την επιχειρηματική κοινότητα και τη φορολογική διοίκηση.

– Στην προώθηση της εξωστρέφειας και της σύνδεσης του οικονομικού επαγγέλματος με την κοινωνία, μέσω κοινών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης και ενημέρωσης πολιτών.

– Στην προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των λογιστών – φοροτεχνικών, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος και την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου τους στη λειτουργία της οικονομίας και του κράτους.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ ΤΑΚ, Σταύρος Σφακιανάκης, δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τον Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνών Ν. Λασιθίου αποτελεί στρατηγική επιλογή. Ενώνουμε τη γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς των μελών μας, ώστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, στην προάσπιση των δικαιωμάτων των επαγγελματιών του κλάδου και στην υποστήριξη της κοινωνίας του Λασιθίου και συνολικά της Ανατολικής Κρήτης.»

Ο Πρόεδρος του ΣΛΦΕΕΝΛ, Γιώργος Κασσωτάκης , ανέφερε:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο με τον θεσμικό του ρόλο αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας για τον κλάδο των λογιστών φοροτεχνικών. Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Λασιθίου είναι προσηλωμένος στην εμβάθυνση και την αμέριστη στήριξη και συμμετοχή σε κάθε κοινή δράση που έχει σκοπό την αναβάθμιση του κλάδου των λογιστών φοροτεχνικών, την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο και γενικά θα συντελέσει στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας προς όφελος σε κάθε πολίτη..»

Το ΟΕΕ ΤΑΚ και ο ΣΛΦΕΕ Ν. Λασιθίου δεσμεύονται να συνεχίσουν με πνεύμα ενότητας, επαγγελματισμού και κοινωνικής προσφοράς, επιδιώκοντας την πρόοδο του τόπου, την ενίσχυση του κύρους του οικονομικού επαγγέλματος και την υπεράσπιση των θεσμικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων