Οι γείτονες του Ιράν… καλωσορίζουν σιωπηλά τις ισραηλινές επιθέσεις
Δεν επιθυμούν να εμπλακούν στη σύγκρουση, σύμφωνα με το Bloomberg
Οι γειτονικές χώρες του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, με τις οποίες η Τεχεράνη έχει αποκαταστήσει διπλωματικούς δεσμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ανησυχούν για τις ενέργειες του Ισραήλ και δεν επιθυμούν να εμπλακούν στη σύγκρουση, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώτερους περιφερειακούς αξιωματούχους.
Ένας από αυτούς ανέφερε ότι αρκετές δυνάμεις της περιοχής έχουν ιδιωτικά εκφράσει την υποστήριξή τους σε προσπάθειες παρεμπόδισης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, στο οποίο αντιτίθενται εδώ και καιρό.
Άλλος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι, παρότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης προκαλεί έντονη ανησυχία, θεωρείται απίθανο το Ιράν να επεκτείνει τις επιθέσεις του πέρα από το Ισραήλ. Επικαλέστηκε παλαιότερες επιθέσεις του Τελ Αβίβ κατά της Τεχεράνης, καθώς και αμερικανικές προκλήσεις — όπως η δολοφονία ανώτατου Ιρανού στρατηγού το 2020 — στις οποίες το Ιράν είχε απαντήσει με προσεκτικά ελεγχόμενο τρόπο, αποφεύγοντας μια γενικευμένη σύρραξη.
«Οι ισραηλινές επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή συνολικά, και όχι μόνο για το Ιράν, λόγω της πιθανότητας διαρροής ραδιενέργειας», προειδοποίησε ένας από τους συνομιλητές του πρακτορείου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.