Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του Σουδάν κατέλαβαν το αρχηγείο του στρατού

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του Σουδάν κατέλαβαν το αρχηγείο του στρατού


Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του Σουδάν ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέλαβαν το αρχηγείο του στρατού στο Ελ-Φασέρ, το τελευταίο μεγάλο αστικό κέντρο στη δυτική περιοχή του Νταρφούρ που βρισκόταν εκτός του ελέγχου τους.

Σε ανακοίνωσή τους, οι RSF ισχυρίστηκαν ότι “επέκτειναν τον έλεγχο της πόλης Ελ-Φασέρ από τα χέρια μισθοφόρων και πολιτοφυλακών”, αναφερόμενοι στον σουδανικό στρατό, τον οποίο πολεμούν από τον Απρίλιο του 2023.

Η Λαϊκή Αντίσταση -τοπικοί μαχητές που συμμάχησαν με τον στρατό- κατηγόρησε τους RSF για μια “αυξανόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης” που στόχευε στην υπονόμευση του ηθικού και υπονοούσε ότι “η είσοδος στο αρχηγείο της μεραρχίας θα σήμαινε την πτώση του Ελ-Φασέρ”.

Η ομάδα ανέφερε ότι οι κάτοικοι εξακολουθούσαν να “αντιστέκονται απέναντι στις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές”.

Από τον Αύγουστο, οι RSF έχουν εντείνει τις επιθέσεις με πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ελ-Φασέρ, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία για περισσότερους από 18 μήνες.

Πηγή: TheNewArab

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων