Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Μενίδι: Κάηκαν εργοστάσια, κλειστοί δρόμοι και συναγερμός – FinanceNews.gr

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Μενίδι: Κάηκαν εργοστάσια, κλειστοί δρόμοι και συναγερμός - FinanceNews.gr



Συναγερμός στο Μενίδι: Η φωτιά επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση. Ενεργοποιήθηκε το 112, κυκλοφοριακό χάος στη Δυτική Αττική

 

 

Ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο δοκιμάζει από το απόγευμα της Πέμπτης το Μενίδι, με τις φλόγες να ξεσπούν σε εργοστάσιο παλετών και να επεκτείνονται ταχύτατα σε παρακείμενες εγκαταστάσεις. Το κυρίως κτίριο της επιχείρησης τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» τη Δυτική Αττική, αναγκάζοντας τις Αρχές να αποστείλουν μήνυμα του 112 στους κατοίκους για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00, βρήκε πρόσφορο έδαφος σε στοίβες ξυλείας και παλετών, υλικά εξαιρετικά εύφλεκτα, τα οποία λειτούργησαν σαν «καύσιμο» για την εξάπλωσή της. Στις 18:00 ο ουρανός μαύρισε, ενώ τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν σε ύψος τα κτίρια, απειλώντας ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή. Η καταστροφή δεν περιορίστηκε στο εργοστάσιο παλετών, καθώς οι φλόγες τύλιξαν και παρακείμενη μονάδα υποδημάτων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Στο σημείο επιχείρησαν περισσότερα από 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τέσσερα ελικόπτερα έως τη δύση του ηλίου. Στις προσπάθειες συνδράμουν εθελοντές, εργαζόμενοι και υδροφόρες ΟΤΑ, με την επιχείρηση κατάσβεσης να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της θερμότητας και της συνεχούς αναζωπύρωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροσβέστες και εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, καθώς η θερμοκρασία ήταν ασφυκτική.

Εργαζόμενοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να απομακρύνουν μηχανήματα και εξοπλισμό, ωστόσο οι φλόγες προχωρούσαν ανεξέλεγκτα. Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο του εργοστασίου, ενώ τα αίτια διερευνώνται.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Τατοΐου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή, εκτρέποντας τα οχήματα προς τη λεωφόρο Δεκελείας. Παράλληλα, απαγορεύθηκε η διέλευση στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, όπως και στη λεωφόρο Κύμης, δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλη την περιοχή.

Η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει με σφοδρότητα και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του 112 για την προστασία της υγείας τους. Το έργο των πυροσβεστών θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με κύρια προτεραιότητα τον περιορισμό της καύσιμης ύλης και την αποτροπή εξάπλωσης σε άλλες επιχειρήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων