Παπαγεωργίου: Η αγορά καυσίμων «έχει απασφαλίσει», πάμε για 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη
Ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ περιγράφει μια αγορά που «έχει απασφαλίσει», με το Brent να καταγράφει άλμα 25% μέσα σε λίγες ώρες και τις τιμές στα καύσιμα να οδεύουν προς τα 2 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου τύπου Brent, που μέσα σε λίγες ώρες άγγιξε τα 118 δολάρια το βαρέλι πριν υποχωρήσει στα 108, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στις διεθνείς αγορές και άμεσες πιέσεις στην ελληνική αγορά καυσίμων. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, «οι αγορές έχουν απασφαλίσει» και η κατάσταση πλέον εξελίσσεται εκτός των αρχικών προβλέψεων.
Με την έναρξη των συναλλαγών στα διεθνή χρηματιστήρια, το Brent κατέγραψε άνοδο 25%, εξέλιξη που, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, αποτυπώνει τον φόβο για σοβαρή διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Οι ποσότητες που προέρχονται από τον Περσικό Κόλπο δυσκολεύονται να φτάσουν στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής να παραμένει «εγκλωβισμένο» σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης για βιομηχανία, μεταφορές και αεροπλοΐα.
Αυτό το μείγμα, όπως λέει, μπορεί να οδηγήσει το πετρέλαιο «σε δυσθεώρητα ύψη, ακόμη και στα 150-200 δολάρια».
Εφόσον συνεχιστεί το ράλι των τιμών, ο κ. Παπαγεωργίου εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η μέση τιμή σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης θα διαμορφωθεί στα 2 ευρώ το λίτρο.
Αυτό σημαίνει ότι σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά και σε πρατήρια με υψηλότερο λειτουργικό κόστος, οι τιμές μπορεί να φτάσουν τα 2,15–2,20 ευρώ.
«Είναι δεδομένο», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η αγορά δύσκολα θα προλάβει να προσαρμοστεί μέχρι το Πάσχα, ακόμη και αν ο πόλεμος σταματήσει άμεσα.
Το πετρέλαιο κίνησης παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση λόγω της μεγάλης ζήτησης από βιομηχανίες, μεταφορές, θέρμανση, επαγγελματίες οδηγούς.
Παράλληλα, το φυσικό αέριο καταγράφει ραγδαίες αυξήσεις, με τις τιμές να απειλούν να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν σε σχέση με τα προπολεμικά επίπεδα.
Τις πρώτες ημέρες του πολέμου καταγράφηκε μια μικρή έξαρση στην κατανάλωση, καθώς οι οδηγοί έσπευσαν να προμηθευτούν καύσιμα πριν τις αυξήσεις. Ωστόσο, η εικόνα έχει πλέον εξομαλυνθεί.
Ο κ. Παπαγεωργίου εκτιμά ότι ο όγκος συναλλαγών θα αρχίσει να μειώνεται, οι πωλήσεις θα φθίνουν σταδιακά, η υψηλή τιμή θα περιορίσει την κατανάλωση.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




