Περιορισμένοι καταλύτες στις ευρωαγορές

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωγορές, κλειστή η Wall


Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διατηρώντας το επιφυλακτικό κλίμα της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς πλησιάζουν οι αργίες και απουσιάζουν ισχυροί καταλύτες για την αγορά.

Η Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο χαμηλότερα 0,1% όπως και το Παρίσι και το Μιλάνο και η Μαδρίτη.

Οι επενδυτές αξιολογούν τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τις αποτιμήσεις του τεχνολογικού κλάδου, σε συνδυασμό με την αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων.

Ρωσία και Ουκρανία συνέχισαν να εντείνουν τις επιθέσεις μεταξύ τους, μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες του Σαββατοκύριακου δεν οδήγησαν σε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, μετά από άνοδο 5,8% τον Οκτώβριο.

Στο εταιρικό μέτωπο, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα ενέκρινε χάπι σε ημερήσια βάση του ενέσιμου φαρμάκου Wegovy της Novo Nordisk, δίνοντας στη δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία προβάδισμα ως την πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο μεγάλο ανταγωνιστικό προϊόν στον τομέα των θεραπειών απώλειας βάρους. 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία δήλωσε ότι κατασκευάζει το φάρμακο και αναμένει να είναι έτοιμη για πλήρη κυκλοφορία στις αρχές Ιανουαρίου. Η μετοχή της κερδίζει 6%.



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων