Ποινές φωτιά στην Ουκρανία για τους στρατεύσιμους που περνούν τα σύνορα για να αποφύγουν το σφαγείο του μετώπου

Ποινές φωτιά στην Ουκρανία για τους στρατεύσιμους που περνούν τα σύνορα για να αποφύγουν το σφαγείο του μετώπου

Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση του σχεδίου νόμου από το ουκρανικό κοινοβούλιο

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προτείνει την ποινική δίωξη για όλους όσοι περνούν παράνομα τα σύνορα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, καθώς και για την υπέρβαση της επιτρεπόμενης περιόδου παραμονής στρατεύσιμων στο εξωτερικό.
Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην ουκρανική Βουλή, Taras Melnychuk.

Σύμφωνα με την πρόταση, το σχέδιο νόμου προβλέπει:

• Ποινική δίωξη για την παράνομη διέλευση των κρατικών συνόρων κατά τη διάρκεια στρατιωτικού ή έκτακτου καθεστώτος, όταν αυτή πραγματοποιείται εκτός των επίσημων συνοριακών σημείων.
• Ποινική δίωξη για παρεμπόδιση, καταστροφή ή φθορά της συνοριακής υποδομής.
• Ποινικές κυρώσεις για παραβίαση του καθορισμένου χρονικού ορίου παραμονής εκτός Ουκρανίας από στρατεύσιμους και εφέδρους.
• Καθιέρωση υποχρεωτικής τήρησης των χρονικών ορίων διαμονής στο εξωτερικό για όσους υπόκεινται σε στρατολόγηση.

Η νομοθετική πρόταση, που εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει επίσης τη μεταφορά της αρμοδιότητας εξέτασης των υποθέσεων παράνομης διέλευσης των συνόρων στην Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.
Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση του σχεδίου νόμου από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Εντατικοποίηση των μέτρων κατά της φυγοστρατίας

Από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν και ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, η Ουκρανία έχει κηρύξει και παρατείνει επανειλημμένα τη γενική επιστράτευση.
Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να αποτρέψουν τους άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας από το να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται συχνά βίντεο με βίαιες σκηνές επιστράτευσης, αντιπαραθέσεις πολιτών με στρατολογικές αρχές, καθώς και αποτυχημένες προσπάθειες ανδρών να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ορισμένοι επιχειρούν να διαφύγουν κολυμπώντας ποτάμια ή περνώντας μέσα από ορεινές περιοχές, ρισκάροντας τη ζωή τους.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν άνδρες μεταμφιεσμένους σε ζώα ή ντυμένους με αυτοσχέδιες στολές καμουφλάζ — προσπαθώντας με κάθε τρόπο να περάσουν απαρατήρητοι.

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων