Πριν τη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ η Μόσχα ζητά αποχώρηση ουκρανικών δυνάμεων από το Ντονμπάς –
Λίγο πριν από τη συνάντηση στη Φλόριντα ανάμεσα στους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ, το Κρεμλίνο κάλεσε την Ουκρανία να «λάβει μια θαρραλέα απόφαση», συμφωνώντας να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ντονμπάς, υποστηρίζοντας ότι έτσι μπορεί να «τερματιστεί» ο πόλεμος.
«Για να τερματιστεί (ο πόλεμος), το Κίεβο πρέπει να λάβει μια θαρραλέα απόφαση. Θα ήταν σοφό να ληφθεί αυτή η απόφαση σχετικά με το Ντονμπάς χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ αναφέρθηκε επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκε σε «φιλικό κλίμα» και διήρκησε 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Ουάσινγκτον και Μόσχα «συμμερίζονται την άποψη» πως μια προσωρινή εκεχειρία, όπως αυτή που πρότειναν η ΕΕ και η Ουκρανία, θα είχε ως αποτέλεσμα μόνο «να παρατείνει τον πόλεμο».
Τέλος, ανέφερε ότι Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ζελένσκι.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




