Σοκ – Έτσι είναι σήμερα ο Ocalan: Νέα φωτογραφία του μέσα από τη φυλακή και κάλεσμα για ειρήνη με διάρκεια

abdullah_ocalan_son_hali.jpg


Η συμπρόεδρος του DEM, δήλωσε ότι πλέον «η ευθύνη βρίσκεται στην εξουσία», ζητώντας άμεση χάραξη πολιτικής και «καθαρό οδικό χάρτη»

Με νέα φωτογραφία του από τις φυλακές του Ιρμαλί συνοδεύεται η νέα παρέμβαση του Ocalan με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έκκληση για διάλυση του PKK. Το φιλοκουρδικό κόμμα DEM δημοσιοποίησε μήνυμα, στο οποίο γίνεται λόγος για «τέλος της περιόδου πολιτικής που βασίζεται στη βία».

Σύμφωνα με το κείμενο που αναγνώστηκε:

«Ξεπεράσαμε την αρνητική περίοδο της εξέγερσης.
Η απόφαση της οργάνωσης είναι πολιτική επιλογή.
Κλείνουμε την εποχή της πολιτικής που βασίζεται στη βία.
Προχωρούμε με το δίκαιο της αδελφοσύνης.
Η απόφαση διάλυσης αποτελεί και δήλωση πνευματικής συμφιλίωσης με τη Δημοκρατία. Καλούμε όλους να αναλάβουν ευθύνη».
Το μήνυμα παρουσιάζεται ως συνέχεια της περσινής έκκλησης για «φεσίχ» (διάλυση), ενώ γίνεται αναφορά στην ανάγκη υπέρβασης των «στενών πολιτικών συμφερόντων».

abdullah_ocalan_mektup.jpg

«Η ευθύνη τώρα στην κυβέρνηση»

Η συμπρόεδρος του DEM, δήλωσε ότι πλέον «η ευθύνη βρίσκεται στην εξουσία», ζητώντας άμεση χάραξη πολιτικής και «καθαρό οδικό χάρτη».
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, καθώς το μήνυμα από το Ιμραλί ερμηνεύεται ως «δεύτερη φάση» της διαδικασίας, με το ερώτημα πλέον να στρέφεται στο πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση και ποια βήματα θα ακολουθήσουν.

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων