Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος και χαμηλές συναλλαγές – FinanceNews.gr

Μικρή άνοδος 0,23% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ στις 2.101,92 μονάδες. Πρωταγωνίστριες οι μετοχές Alpha Bank, ΔΑΑ και ΕΛΠΕ
Με ήπιες ανοδικές τάσεις κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση όπου η συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίζεται υποτονική σε σχέση με προηγούμενες ημέρες. Παρά την περιορισμένη αξία συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε μικρή ενίσχυση, διατηρώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις διεθνείς αγορές.
Η εικόνα της αγοράς και οι μετοχές που ξεχώρισαν
Στις 15:00, ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 2.101,92 μονάδες, με άνοδο 0,23%, έχοντας νωρίτερα φτάσει έως τις 2.108,87 μονάδες (+0,56%). Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε περιορισμένη στα 82,95 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη χαμηλή διάθεση για ανάληψη νέου ρίσκου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,26%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε ισχυρότερη άνοδο, στο +0,61%.
Από τις μετοχές του FTSE 25 ξεχώρισαν θετικά:
-
η Alpha Bank με άνοδο +1,50%,
-
ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στο +1,29%,
-
τα ΕΛΠΕ με +1,22%,
-
και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με +1,14%.
Αντίθετα, αρνητικά κινήθηκαν η Aktor (-1,57%), η Coca Cola HBC (-1,31%) και η Jumbo (-0,83%).
Σε επίπεδο συναλλαγών, η Alpha Bank και η Eurobank συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο όγκο, διακινώντας 3,05 εκατ. και 2,38 εκατ. μετοχές αντίστοιχα, με αξία συναλλαγών 10,69 εκατ. ευρώ και 8,21 εκατ. ευρώ.
Μεσαία κεφαλαιοποίηση και τίτλοι με έντονες μεταβολές
Στο ταμπλό, αξιοσημείωτη ήταν η πορεία εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως η Βογιατζόγλου Systems, που κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο +5,98%, και η Ελλάκτωρ, με +4,78%. Στον αντίποδα, έντονη πτώση παρουσίασαν οι μετοχές της Τρία Άλφα (κ) με -12,21% και της Mermeren με -5,43%.
Συνολικά, στην αγορά κινήθηκαν ανοδικά 55 μετοχές, πτωτικά 57, ενώ 12 παρέμειναν αμετάβλητες. Η ισορροπία αυτή καταδεικνύει ένα περιβάλλον αναζήτησης κατεύθυνσης, όπου η έλλειψη ισχυρού καταλύτη δεν επιτρέπει σε καμία πλευρά να επικρατήσει καθοριστικά.
Η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαιώνει τη διάθεση των επενδυτών να κινηθούν προσεκτικά, εν αναμονή νέων ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Αν και ο Γενικός Δείκτης διατηρείται πάνω από τις 2.100 μονάδες, ο χαμηλός τζίρος φανερώνει ότι η αγορά παραμένει σε στάση αναμονής, παρακολουθώντας τόσο τις εγχώριες εξελίξεις (εταιρικά αποτελέσματα, τράπεζες, ενεργειακό κλάδο) όσο και τις διεθνείς οικονομικές τάσεις.
Διαβάστε επίσης: Ανοδικό momentum στο ΧΑ: Στις 2.104,96 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες και ενέργεια
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.