Το Ducasse Baccarat στο Παρίσι, το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο για το 2025

Alain Ducasse Baccarat - Ducasse Paris


Στο Παρίσι υπάρχουν δεκάδες γκουρμέ εστιατόρια, φημισμένα και πολυβραβευμένα, που εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την κουζίνα τους, αλλά και με τους χώρους, την ατμόσφαιρα και την αισθητική τους.

Το Le Train Bleu με την Belle Epoque διακόσμηση του 1900, η ιστορική μπρασερί Bouillon Chartier, αλλά και το σχεδόν μυθικό La Tour d’Argent με θέα στον ποταμό Σηκουάνα και την Παναγία των Παρισίων, είναι μερικά από τα πιο γνωστά. Ένα, όμως, νέο εστιατόριο της Πόλης του Φωτός κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τον τίτλο του ομορφότερου στον κόσμο.

Το Ducasse Baccarat, που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2024, ανακηρύχθηκε το «πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο» στα βραβεία Prix Versailles 2025. Τα διάσημα βραβεία αρχιτεκτονικής και design, που βρίσκονται πλέον στο 11ο έτος τους, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στην έδρα της UNESCO στη γαλλική πρωτεύουσα στις 4 Δεκεμβρίου

Alain Ducasse Baccarat - Ducasse Paris

Όπως αναφέρει το travelgo.gr, με επικεφαλής τον δεξιοτέχνη της γαλλικής κουζίνας, Alain Ducasse, το εστιατόριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ιστορικού Maison Baccarat, της μεγαλοπρεπούς έπαυλης του γαλλικού οίκου design στο 16ο διαμέρισμα. Η πρώην κατοικία της διάσημης συγγραφέως και προστάτιδας της τέχνης, Marie-Laure de Noailles, φιλοξένησε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές δεξιώσεις τη δεκαετία του 1920. Η συνάντηση αυτών των δύο ονομάτων της γαλλικής αριστείας κάνει την εμπειρία μοναδική.

Στο Ducasse Baccarat, η πλούσια ιστορία του χώρου συνδυάζεται με τη σύγχρονη καινοτομία στο design – και τα κρύσταλλα Baccarat βρίσκονται φυσικά στο επίκεντρο. Οι θαμώνες του εστιατορίου κάθονται κάτω από μια βροχή από μεγάλες κρυστάλλινες σταγόνες που λαμπυρίζουν πάνω σε σκούρους μαρμάρινους τοίχους, επιχρυσωμένους καθρέφτες και ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, σμιλεμένα από ακατέργαστο ξύλο από τον Γάλλο καλλιτέχνη Jean-Guillaume Mathia.

Ο σταρ σεφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή ηγείται περισσότερων από 30 εστιατορίων, συνοδεύεται στην κουζίνα από τον Christophe Saintagne και τον Robin Schroeder, δημιουργώντας ένα μενού, βασισμένο στη γαλλική παράδοση, με πιάτα που εξάπτουν τη φαντασία. Πριν από το γεύμα, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια λίστα κοκτέιλ εμπνευσμένη από τα γυάλινα σκεύη Baccarat στο μπαρ Midi-Minuit.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων