Τραμπ για δασμούς: «Το Ανώτατο Δικαστήριο κάνει την Κίνα και άλλες χώρες χαρούμενες και πλούσιες»


Εξερράγη και πάλι σήμερα κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου ο Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία ότι η μεγαλύτερη δικαστική αρχή των ΗΠΑ «υποστηρίζει την Κίνα», λίγες ημέρες μετά την απόφαση με την οποία έκρινε άκυρους πολλούς από τους δασμούς που έχει εκείνος επιβάλει.

«Το επόμενο πράγμα που θα γίνει είναι ότι (οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου) θα βγάλουν απόφαση υπέρ της Κίνας και άλλων χωρών», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

«Το ανώτατο δικαστήριο (θα χρησιμοποιήσω πεζά τώρα, ελλείψει κάθε σεβασμού!) των ΗΠΑ μου έδωσε κατά τύχη και ασυνειδήτως, εμένα, του Αμερικανού Προέδρου, πολύ περισσότερες εξουσίες και δύναμη απ’ αυτές που είχα πριν τη γελοία, ηλίθια και πολύ πολωτική σε διεθνές επίπεδο απόφασή τους», έγραψε καταγγέλλοντας την απόφαση του δικαστηρίου να περικόψει μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων του επί της δασμολογικής πολιτικής.

«Το ανώτατο δικαστήριο θα βρει ένα μέσο για να πάρει τη λάθος απόφαση, μια απόφαση που θα κάνει την Κίνα και άλλες χώρες χαρούμενες και πλούσιες», συνέχισε.

«Παρά την απόφαση του Δικαστηρίου μπορώ να συνεχίσω να κάνω χρήση των εξουσιών για να κάνω τελείως “τρομερά” πράγματα σε ξένες χώρες, κυρίως σ’ εκείνες που μας εκμεταλλεύονται εδώ και πολλές δεκαετίες» πρόσθεσε.

«Το ανίκανο ανώτατο δικαστήριό μας έκανε εξαιρετική δουλειά για τους λάθος ανθρώπους, και γι’ αυτό πρέπει να ντρέπεται», ξαναέγραψε σήμερα εξαιρώντας τους τρεις δικαστές που μειοψήφησαν, «τους Τρεις Μεγάλους».

«Ας αφήσουμε το ανώτατο δικαστήριό μας να παίρνει αποφάσεις που είναι κακές και βλαβερές για το μέλλον της Χώρας μας, εγώ έχω δουλειά» κατέληξε.

Την Παρασκευή ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την απόφαση «γελοία», «ελαττωματική», «φρικτή».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων