Ωμή παραδοχή Merz: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε αντίκρυσμα στην παγκόσμια σκηνή – Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τον Putin

Ανησυχεί έντονα που μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Βραζιλία δεν κρύβουν τη συνεργασία τους με τη Μόσχα
Οι Ευρωπαίοι δεν παίζουν τον ρόλο που θέλουν και πρέπει να παίζουν. Ιδιαίτερα, δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
Αυτή η δήλωση έγινε από τον καγκελάριο της Γερμανίας Friedrich Merz σε συνέντευξη για το κανάλι YouTube της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, του κόμματος στο οποίο ανήκει.
Ο Merz ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να ασκήσουν αρκετή πίεση στον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin για να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία.
Αυτό ανησυχεί πολύ τον επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης. Ο Merz είναι λυπημένος που η Ευρώπη έχει σταματήσει να είναι ανεξάρτητη.
«Εξαρτόμαστε από την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών», παραδέχθηκε ο καγκελάριος.
Ο ίδιος ανησυχεί έντονα που μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Βραζιλία δεν κρύβουν τη συνεργασία τους με τη Μόσχα. Σημείωσε ότι διαμορφώνεται μια νέα διεθνής συνεργασία στο πλαίσιο της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, καθώς δεν έχουν πλέον εμφανή επιρροή στις παγκόσμιες διαδικασίες.
«Αυτό που με απασχολεί και με βαραίνει είναι το γεγονός ότι εμείς ως Ευρωπαίοι δεν παίζουμε αυτή τη στιγμή τον ρόλο στον κόσμο που θα θέλαμε και θα έπρεπε να παίζουμε, ώστε τα συμφέροντά μας να προστατεύονται επαρκώς», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.