Ιρανός υφ. Εξωτερικών: Το Ιράν δεν είναι έτοιμο για περαιτέρω άμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν δηλώνει ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για έναν νέο γύρο απευθείας συνομιλιών με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Associated Press, επειδή η Ουάσινγκτον αρνείται να εγκαταλείψει αυτό που αποκάλεσε “μαξιμαλιστικές” απαιτήσεις σε κρίσιμα ζητήματα.
Ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ ανέφερε επίσης στο AP ότι η Τεχεράνη δεν θα παραδώσει το εμπλουτισμένο ουράνιό της στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως non-starter, παρά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.
Ο Χατιμπζαντέχ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά τόνισε ότι το Ιράν θέλει να οριστικοποιηθεί μια “συμφωνία-πλαίσιο” πριν από οποιεσδήποτε άμεσες συνομιλίες.
Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να “κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις βασικές μας ανησυχίες”, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.
Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανέφερε ότι “διεξάγονται πολύ καλές συζητήσεις” με το Ιράν.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




