Τραμπ στο CNBC: Οι ΗΠΑ «θα καταλήξουν σε μια σπουδαία συμφωνία» με το Ιράν


Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα καταλήξουν σε μια σπουδαία συμφωνία» με το Ιράν για να τερματίσουν τον πόλεμο που διαρκεί εβδομάδες.

«Νομίζω ότι δεν έχουν άλλη επιλογή», ​​δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, όταν ρωτήθηκε τι ανέμενε να προκύψει από έναν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ιράν.

«Έχουμε εξοντώσει το Ναυτικό τους, έχουμε εξοντώσει την Πολεμική τους Αεροπορία, έχουμε εξοντώσει τους ηγέτες τους», είπε ο πρόεδρος.

«Ειλικρινά, έχουμε εξουδετερώσει τους ηγέτες τους, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα κατά κάποιον τρόπο, αλλά αυτοί οι ηγέτες είναι πολύ πιο λογικοί», είπε ο Τραμπ. «Είναι αλλαγή καθεστώτος, όπως και να το ονομάσετε, κάτι που δεν είπα ότι θα έκανα, αλλά το έκανα έμμεσα».

Πάντως νωρίτερα, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της στον Κόλπο κατέλαβαν, σε διεθνή ύδατα, το δεξαμενόπλοιο Tifani που συνδέεται με το Ιράν, σε μία ακόμη κίνηση επιβολής του ναυτικού αποκλεισμού που έχουν θέσει σε εφαρμογή. Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η εύθραυστη εκεχειρία πλησιάζει στη λήξη της και οι πιθανότητες για μια τελευταία προσπάθεια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων παραμένουν αβέβαιες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων