The Ilisian: Ντεμπούτο με πληρότητα άνω του 50% του πρώτου ξενοδοχείου Conrad Athens – Νέες προοπτικές για το πρώην Χίλτον

The Ilisian: Ντεμπούτο με πληρότητα άνω του 50% του πρώτου ξενοδοχείου Conrad Athens – Νέες προοπτικές για το πρώην Χίλτον


Με τα εγκαίνια του πρώτου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Conrad Athens, ξεκινά η εμβληματική μεταμόρφωση του πρώην Hilton, σε έναν διεθνή προορισμό ζωής

Με αφορμή τα εγκαίνια του Conrad Athens The Ilisian εντός του Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε εκπροσώπους του Τύπου.  Όπως τόνισε ο Νάσος Παπάζογλου, γενικός διευθυντής του Conrad Athens, ήδη το ξενοδοχείο σημειώνει εντυπωσιακή πορεία από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, καταγράφοντας πληρότητα άνω του 50% μετά το άνοιγμα στις 23 Απριλίου 2026. «Η υψηλή ζήτηση επιβεβαιώνεται από τις έντονες κρατήσεις, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον της αγοράς για το νέο αυτό urban resort» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα υποδέχεται μια νέα εποχή στην πολυτελή φιλοξενία με τα εγκαίνια του The Ilisian, έναν πολυδιάστατο προορισμό, στη θέση του εμβληματικού πρώτου Hilton στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά με το ξενοδοχείο Conrad Athens, το πρώτο της πολυτελούς αλυσίδας στην Ελλάδα.

Η επένδυση, ο προϋπολογισμός της οποίας ξεπερνά τα 340 εκατομμύρια ευρώ, μετέτρεψε το ιστορικό κτίριο της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας σε ένα οικοσύστημα εμπειριών που συνδυάζει την ιστορική κληρονομιά με τη σύγχρονη αισθητική.   Ο προορισμός εκτείνεται σε 65.000 τ.μ. και περιλαμβάνει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Conrad Athens, που λειτούργησε εντός του Απριλίου, επώνυμες κατοικίες που θα κατοικηθούν σταδιακά, χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, spa και γυμναστήριο, εμπορικά καταστήματα, ενώ αυτό που κάνει εντύπωση είναι η διακόσμηση με αντικείμενα που φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Μόραλη, του σπουδαίου εικαστικού που φιλοτέχνησε τις εμβληματικές, μνημειώδεις ανάγλυφες συνθέσεις στις εξωτερικές όψεις του ξενοδοχείου.

Conrad Athens: Πληρότητα άνω του 50%  

Το ξενοδοχείο στοχεύει στην premium κατηγορία με υψηλή ζήτηση από την αμερικανική αγορά. Απασχολεί ήδη 400 εργαζομένους, με τον αριθμό να αναμένεται να διπλασιαστεί στους 800, ενώ, όπως αναφέρθηκε έχει ήδη εξασφαλίσει τη φιλοξενία για το Final Four της Euroleague και σημαντικά επιχειρηματικά συνέδρια.

Το Conrad Athens διαθέτει 278 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής προεδρικής σουίτας 400 τ.μ. με θέα την Ακρόπολη.  Τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν στην πλειοψηφία τους ιδιωτικό μπαλκόνι με προνομιακή θέα σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία της πόλης και την Ακρόπολη.  Ακόμη, το ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλη συλλογή από σουίτες, συμπεριλαμβανομένων και των Signature Suites, μεταξύ των οποίων: τρεις Presidential και μία Royal.

Αργότερα μέσα στη χρονιά θα ανοίξει το Omega Penthouse (350 τ.μ. εσωτερικοί χώροι, με βεράντα 150 τ.μ.) που θα διαθέτει ιδιωτική πισίνα και πανοραμική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως το Σαρωνικό Κόλπο.

«Όλες οι κατοικίες πουλήθηκαν» δήλωσε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος  

Όσον αφορά τον οικιστικό τομέα, όλες οι κατοικίες Waldorf Astoria και Conrad έχουν πωληθεί, με τις πρώτες να αφορούν μακροχρόνιες μισθώσεις και τις δεύτερες να προσφέρουν ευελιξία βραχυχρόνιας/μεσοπρόθεσμης χρήσης, ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ENSOFI, μητρικής του ομίλου TEMES, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Κύρια χαρακτηριστικά

Το Conrad Athens The Ilisian άνοιξε τις πύλες του στις 23 Απριλίου 2026 ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της Αθήνας, σηματοδοτώντας την αναγέννηση ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα της πόλης. Το νέο αυτό ξεκίνημα συνέπεσε με μια συμβολική επέτειο, καθώς το Hilton Αθηνών που στεγαζόταν στο ίδιο κτήριο, υποδέχθηκε τον πρώτο του ένοικο στις 23 Απριλίου του 1963.

Αποτελεί την πρώτη παρουσία της Conrad Hotels & Resorts στην Ελλάδα, εισάγοντας μια φιλοσοφία που συνδυάζει τολμηρό design, σύγχρονη πολυτέλεια και βιωματική σύνδεση με τον τόπο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά του THE ILISIAN, του νέου πολυδιάστατου προορισμού της Αθήνας όπου μαζί με το ξενοδοχείο, συνυπάρχουν τα ιδιωτικά διαμερίσματα των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, χώροι γαστρονομίας, ψυχαγωγίας και ευεξίας με επίκεντρο τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα της Αθήνας, αλλά και την σύγχρονη λέσχη μελών House of NYNN.

Εννέα εστιατόρια θα λειτουργήσουν σταδιακά έως το τέλος του 2026

Ο προορισμός εξελίσσεται σε ένα πολυδιάστατο γαστρονομικό hub με 9 εστιατόρια και bars, που θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2026.

Το Byzantino επανασυστήνεται ως Byzantino Grande Brasserie σε σχεδιασμό του γραφείου Tristan Auer, υπό την καθοδήγηση του Executive Chef Άγγελου Λάντου και δύο ξεχωριστών μενού ελληνικής και γαλλικής κουζίνας. Τη συνολική εμπειρία συμπληρώνουν η cheese master, επιμελημένοι συνδυασμοί κρασιών και γλυκές δημιουργίες μέσα από το Byzantino Chocolat & Patisserie.

Ο Chef Άγγελος Λάντος επιμελείται επίσης το μενού του Athenian Lounge, ενός χώρου που άνοιξε μαζί με το ξενοδοχείο και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης, με κλασικά cocktails και αγαπημένες γεύσεις που διαμορφώνουν την εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, το ιστορικό rooftop επανέρχεται ως Galaxy Dispensary και Galaxy Supper Club.  Από τον Δεκέμβριο του 2025, λειτουργεί ήδη το ιαπωνικό εστιατόριο Onuki, σε σχεδιασμό του γραφείου Yabu Pushelberg.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων εστιατορικών concepts θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά, μέσα στο THE ILISIAN.

Ολοκληρωμένες εμπειρίες ευεξίας

Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων, οι διαμένοντες στο Conrad Athens The Ilisian και τα μέλη της ιδιωτικής λέσχης House of NYNN μπορούν να απολάυσουν μία από τις πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες ευεξίας στην πόλη, με πάνω από 2.000 τ.μ. εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν: Τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα στο κέντρο της Αθήνας, μήκους 25 μ., Πλήρως εξοπλισμένους χώρους fitness & performance S,tudios για yoga, pilates, spinning και εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, Θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα με φυσικό φως και άμεση πρόσβαση στην εξωτερική πισίνα, Green Roof με ιδιωτική διαδρομή τρεξίματος 770μ., γήπεδο pickleball και υπαίθριο γυμναστήριο.

Διαμερίσματα 60 έως 500 τ.μ. θα παραδοθούν σταδιακά

Τα Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences περιλαμβάνουν διαμερίσματα επιφάνειας από 60 έως 500 τ.μ.  Στα Conrad Residences παρέχεται δυνατότητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, μέσω του ξενοδοχείου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα Waldorf Astoria Residences ακολουθούν διαφορετικό καθεστώς, με μισθώσεις διάρκειας τουλάχιστον 3 μηνών και έως 4 φορές ετησίως. Και στις δύο περιπτώσεις, η αξιοποίηση γίνεται κατόπιν επιλογής του ιδιοκτήτη.  Όλοι οι ένοικοι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Η εμπορική ζώνη του THE ILISIAN περιλαμβάνει τα ακόλουθα καταστήματα, που θα ανοίγουν σταδιακά: The Store at The Ilisian, Byzantino Chocolat & Patisserie, Ανθοπωλείο Secret Garden, Κοσμηματοπωλείο KESSARIS, Hair Salon Vangelis Hatzis, Η πρώτη boutique οπτικών Zeus + Dione, Barber Shop by Georgina, Tailor Shop Kourlas Athens

Αξιοσημείωτο είναι ότι, η ανάπλαση, υπό τη διαχείριση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, διατήρησε τα εμβληματικά στοιχεία του αρχικού σχεδιασμού των Εμμανουήλ Βουρέκα, Στέλιου Βασιλείου και Αντώνη Γεωργιάδη. Οι διάσημες ανάγλυφες παραστάσεις του Γιάννη Μόραλη στη δυτική και ανατολική πρόσοψη συντηρήθηκαν σχολαστικά, παραμένοντας το σήμα κατατεθέν του κτιρίου.



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων